Αμπέλου φως, Αμπελώνες Ζαχαριά

Αμπέλου φως

Κατηγορία: Ξηρός Ερυθρός Οίνος.
Κατάταξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος.
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο 85% - Cabernet Sauvignon 15%.
Περιγραφή: Η ευγενέστερη ελληνική ερυθρή ποικιλία, το Αγιωργίτικο, παντρεύεται με το κοσμοπολιτικό Cabernet Sauvignon, σε ένα κρασί με έντονο ρουμπινί χρώμα. Αρκετά πλούσιο στόμα, αλλά με μαλακές σχετικά τανίνες, και έντονα αρώματα κερασιού, φραγκοστάφυλου, κέδρου και βανίλιας.
Αμπελώνες: Από επιλεγμένους αμπελώνες των ημιορεινών περιοχών της Νεμέας.
Ημερομηνία τρυγητού: Μέσα Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση: Εκχύλιση 10-12 ημέρες στους 22-25 οC, παλαιώνει 3μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, τρίτης-τέταρτης χρήσης.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 15-16 oC.
Συνδυάζεται με: κίτρινα τυριά, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, κοκκινιστό χοιρινό ή κοτόπουλο.

Περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Χάλκινο μετάλλιο για την σοδειά του 2010. International Wine Challenge, 2011.

83 / 100 για την σοδειά του 2009. Wein Plus, 2010.

Ασημένιο μετάλλιο για την σοδειά του 2012. AWC Vienna, 2013.

Ασημένιο μετάλλιο για την σοδειά του 2013. AWC Vienna, 2014.

Commended για την σοδειά του 2013. International Wine Challenge, 2014.

Seal of Aproval για την σοδειά του 2014. AWC Vienna, 2015.

Χάλκινο μετάλλιο για την σοδειά του 2015. International Wine Challenge, 2016.

Ασημένιο μετάλλιο για την σοδειά του 2017. AWC Vienna, 2018.

Αμπέλου φως, Αμπελώνες Ζαχαριά