Κυδωνίτσα, Αμπελώνες Ζαχαριά

Κυδωνίτσα

Κατηγορία: Ξηρός Λευκός Οίνος.
Κατάταξη: Ποικιλιακός Οίνος.
Ποικιλιακή σύνθεση: Κυδωνίτσα 100%.
Περιγραφή: Η Κυδωνίτσα είναι μία από τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου. Καλλιεργείται στους αμπελώνες Ζαχαριά και μας δίνει ένα κρασί που χαρακτηρίζεται από λαμπερό κίτρινο χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα κυδωνιού, αχλαδιού και περγαμόντου, τα οποία και πλαισιώνουν εξαιρετικά το ισορροπημένο στόμα, με τη δροσιστική οξύτητα και τις νότες εσπεριδοειδών στην επίγευση.
Αμπελώνες: Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Ζαχαριά, στη θέση Μπουλουγουρά, στο δήμο Νεμέας.
Ημερομηνία τρυγητού: αρχές Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυο-εκχύλιση για 10-12 ώρες και ζύμωση με ελεγχόμενη θερμοκρασία σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 7-9o C.
Συνδυάζεται με: θαλασσινά, λαδερά, κοτόπουλο, φρέσκιες σαλάτες.

Περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

84 / 100 για την σοδειά του 2014. Decanter World Wine Awards, 2016.

Χάλκινο μετάλλιο για την σοδειά του 2014. International Wine Challenge, 2015.

Ασημένιο μετάλλιο για την σοδειά του 2014. AWC Vienna, 2015.

Commended για την σοδειά του 2015. International Wine Challenge, 2016.

Κυδωνίτσα, Αμπελώνες Ζαχαριά