Αρχή Εταιρεία Άνθρωποι
Άνθρωποι
Οινοποιός – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Ηλίας Ζαχαριάς

G7DX8391Ο Ηλίας Ζαχαριάς, γόνος μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε στο χωριό Λεόντιο Νεμέας Κορινθίας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και μετά το πέρας των σπουδών του, η αγάπη του για τον τόπο του, αλλά και για το αντικείμενο που σπούδασε, την γεωργία, τον έφερε πίσω στη Νεμέα. Πεποίθησή του αποτελεί ότι η δημιουργία ποιοτικού κρασιού, υψηλών απαιτήσεων δεν ξεκινά στο οινοποιείο, αλλά στο αμπέλι. Ως γεωπόνος με 30 χρόνια πείρα στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους λίγους ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ και συστηματικά με το αμπέλι και το κρασί της περιοχής. Στους αμπελώνες του είναι σε θέση να εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές επιστημονικές μεθόδους, με απόλυτο σεβασμό στο καρπό τους, το σταφύλι, αλλά και στο περιβάλλον, μέσω της ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ως εκ τούτου μπορεί να εγγυηθεί προσωπικά για κάθε ένα από τα σταφύλια που περνούν το κατώφλι του οινοποιείου για να ξεκινήσουν το δύσκολο ταξίδι της μετατροπής τους σε εκλεκτό οίνο. Μπορείτε να είσαστε σίγουροι λοιπόν ότι κάθε μπουκάλι που ανοίγετε από τους αμπελώνες Ζαχαριά περικλείει μέσα του όχι μόνο μεράκι και πολλή φροντίδα, αλλά υψηλή τεχνογνωσία και μακρόχρονη πείρα.


Γενικός Διευθυντής: Δρ. Όθωνας Ζαχαριάς
Ο Όθωνας Ζαχαριάς γεννήθηκε το 1977 στη Νεμέα. Αν και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ, με διδακτορικό στα Συστήματα Αποφάσεων και Διοίκησης από το ΕΜΠ, η αγάπη και το πάθος του για το κρασί τον οδήγησε πίσω στην οικογενειακή επιχείρηση. Από το 2010 έχει αναλάβει την γενική διεύθυνση της εταιρείας, με στόχο την ανάδειξή της σε όλα τα επίπεδα.

Διευθυντής Παραγωγής: Κώστας Ζαχαριάς
Ο Κώστας Ζαχαριάς είναι βασικός μέτοχος της εταιρείας και ανιψιός του ιδρυτή Ηλία Ζαχαριά. Βρίσκεται στην εταιρεία από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, έχοντας περάσει από όλα ουσιαστικά τα πόστα. Με την εικοσαετή εμπειρία του μπορεί να εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία όλου του υπερσύγχρονου παραγωγικού εξοπλισμού της εταιρείας, ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.

Υπεύθυνη Οινολογικού Εργαστηρίου: Αγγελική Ζαχαριά.
Η Αγγελική Ζαχαριά είναι Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην οινολογία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχοντας στην διάθεσή της ένα πλήρως εξοπλισμένο οινολογικό εργαστήριο εντός της εταιρείας, παρακολουθεί / ελέγχει συνεχώς την οινοποίηση, την ωρίμανση και την παλαίωση όλων των κρασιών, αλλά και εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης.

Σύμβουλος Οινολόγος: Δρ. Γιώργος Κοτσερίδης
O Γιώργος Κοτσερίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α). Διαθέτει διδακτορικό στην Αναλυτική Χημεία Οίνων από το Πανεπιστήμιο της Οινολογίας του Bordeaux, Msc στην Οινολογία – Αμπελουργία από το Πανεπιστήμιο της Οινολογίας του Bordeaux, πανεπιστημιακό δίπλωμα στην Οινολογία από τη Φαρμακευτική Σχολή του Montpellier και πανεπιστημιακό δίπλωμα του τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει αποκτήσει το πανεπιστημιακό δίπλωμα Γευσιγνωσίας (DUAD , Bordeaux) to 1996.

Διευθυντής Πωλήσεων: Μιχάλης Μπακάκος
Ο Μιχάλης Μπακάκος έχει μακρά εμπειρία στις πωλήσεις, έχοντας περάσει από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. Η αγάπη και το πάθος του για το κρασί όμως τον κέρδισαν και από το 2004 τον έφεραν στους «Αμπελώνες Ζαχαριά». Σήμερα αποτελεί τον διευθυντή πωλήσεων εσωτερικού της εταιρείας.

Διευθύντρια Marketing: Δρ. Κατερίνα Βασιλικοπούλου
Η Κατερίνα Βασιλικοπούλου είναι διδάκτορας μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι πτυχιούχος του ΟΠΑ και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Οικονομική Ψυχολογία (MSc in Economic Psychology) από το Πανεπιστήμιο του Exeter, U.K. Παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες στην εταιρεία αποτελεί Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΣΕΠ) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ Αθήνας.

Υπεύθυνος Γραφείου Αθηνών: Χρήστος Τάγκαλης
Ο Χρήστος Τάγκαλης είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την πολύχρονη συμμετοχή του στην εταιρεία, έχει συμμετάσχει ουσιαστικά σε όλα τα στάδια ανάπτυξής της. Σήμερα είναι υπεύθυνος για το γραφείο Αθηνών της εταιρείας και την αποτελεσματική λειτουργία του.

Υπεύθυνη Marketing & Δημοσίων Σχέσεων: Χρυσούλα Κυριακοπούλου
Η Χρυσούλα Κυριακοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Οινολογίας των ΤΕΙ Αθηνών, με μεταπτυχιακό International Master of Science (MSc) VINTAGE in Vine, Wine and Terroir Management, στο ECOLE SUPERIEURE D’ AGRICULTURE of ANGERS, στη Γαλλία. Έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας, το marketing, καθώς και την προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπεύθυνη Λογιστηρίου: Μηλιά Γιαννοπούλου
Η Μηλιά Γιαννοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος λογιστικής των ΤΕΙ Πειραιά. Αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την ψυχή του λογιστηρίου της εταιρείας. 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε άτομα κάτω των 18 ετών.