Αρχή Αμπελώνες
Αμπελώνες
G7DX8520_new
Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα κρασί υψηλών απαιτήσεων είναι η αυστηρή επιλογή της πρώτης ύλης. Χωρίς σταφύλι ποιότητας, δε νοείται καλό κρασί. Παρά την πρόοδο της χημείας και της τεχνολογίας, το μυστικό της απόλαυσης
εξακολουθεί να βρίσκεται καλά κρυμμένο στη γη. Αφετηρία λοιπόν σε αυτό το ταξίδι της γεύσης στον κόσμο του κρασιού δεν μπορεί παρά να είναι οι αμπελώνες.

Οι αμπελώνες Ζαχαριά προσφέρουν κάθε χρόνο τον εκλεκτότερο καρπό τους ως βάση για την παραγωγή πραγματικά ‘μεγάλων’ κρασιών. Εγγύηση για αυτό αποτελεί η υψηλή επιστημονική κατάρτιση, η εμπειρία 35 ετών, το
μεράκι και το πάθος για το κρασί του οινοποιού και γεωπόνου, Ηλία Ζαχαριά.
G7DX8391
Οι αμπελώνες Ζαχαριά φιλοξενούν σήμερα 13 ποικιλίες, τις γηγενείς αγιωργίτικο, ασύρτικο, σκλάβα, μαυροδάφνη, μαλαγουζιά, κυδωνίτσα, μοσχοφίλερο, ροδίτη και τις φημισμένες κοσμοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες cabernet sauvignon, merlot, chardonnay, syrah και sauvignon blanc.

Η καλλιέργεια όλων των ποικιλιών γίνεται με εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, το οποίο πιστοποιήθηκε το 2004 κατά AGRO 2-1 & 2-2.
Ο αμπελώνας εκτείνεται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων και βρίσκεται επικεντρωμένος στο χωριό Λεόντιο, εκτός από ένα κομμάτι 50 στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται σε πλαγιά εφαπτόμενη στον κάμπο της Νεμέας. Αυτό το πρότυπο ενιαίο κομμάτι αποτελεί το κύριο πεδίο πειραματισμών για όλες τις ποικιλίες των κρασιών Ζαχαριά, πλην του αγιωργίτικου.

Η διαμόρφωση των αμπελώνων είναι γραμμική, με τις αποστάσεις φύτευσης να έχουν τεθεί, κατόπιν συστηματικής μελέτης, σε 2.20m X 1,00m. Η επιλογή αυτή συνεπάγεται μικρή παραγωγή ανά πρέμνο και ως εκ τούτου υψηλότερη ποιότητα σταφυλιών. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε στην επιλογή των υποκειμένων αμπέλου και των ποικιλιών που έγινε για το κάθε αγροτεμάχιο, ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη ποιότητα με βάση το δεδομένο υψόμετρο, έδαφος και μικροκλίμα της περιοχής. 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορεύεται η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών σε άτομα κάτω των 18 ετών.