
ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ ΖΑΧΑΡΙΑ
Προέλευση: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος
Τύπος: Οίνος Λευκός Ξηρός
Η Κυδωνίτσα είναι μία από τις σπανιότερες, γηγενείς ποικιλίες της Πελοποννήσου. Στη Νεμέα, συναντάμε τις πρώτες φυτεύσεις της ποικιλίας, μακριά από τη γενέτειρά της, τη Λακωνία, στις αρχές του ‘90.
Το χρώμα της είναι μέτριο λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, με το κυδώνι να κυριαρχεί. Αρώματα
αχλαδιού, κίτρου με ανθικές νότες χαμομηλιού και γιασεμιού. Καλοδομημένο στόμα, με έντονα
αρώματα πυρηνόκαρπων, κυδωνιού, μια αίσθηση λιπαρότητας, που ισορροπεί από την οξύτητα και
μακρά, ‘’λεμονάτη’’ επίγευση.
Συνδυάζεται με: Ψάρια, Τηγανητά και Ψητά, Θαλασσινά, Όστρακα, Πιάτα Μεσογειακής
Κουζίνας, Πλούσια Κίτρινα Τυριά.
δείτε τη ΣΕΙΡΑ Μονοποικιλιακά –
Ελληνικές Ποικιλίες
