ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οδεύοντας προς τα πενήντα χρόνια λειτουργίας του οινοποιείου μας και έχοντας χαράξει μια μακρόχρονη πορεία στο ποιοτικό, επώνυμο Ελληνικό κρασί, θελήσαμε να αναδείξουμε τον μοναδικό πλούτο των γηγενών ποικιλιών της Πελοποννήσου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εξελίξουμε το πάθος μας για το καλό κρασί.

Η Σκλάβα, η Κυδωνίτσα και η Μαυροδάφνη είναι μερικές από τις σπάνιες ποικιλίες που εδώ και πολλά χρόνια καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Οινοποιείου Ζαχαριά. Το Αγιωργίτικο, η κληρονομιά της Νεμέας και το Μοσχοφίλερο, σημαντικός πρεσβευτής του Ελληνικού Αμπελώνα στο εξωτερικό, αποτελούν τις δύο σημαντικότερες ποικιλίες αμπέλου που εδώ και μισό αιώνα σχεδόν, το Οινοποιείο Ζαχαριά τις οινοποιεί, τις εξελίσσει και συμβάλει στη διαφύλαξη της ιστορίας της Ελληνικής Αμπελοκαλλιέργειας & Οινοποιείας.

Σπάνιες Ποικιλίες

Ο παράγοντας άνθρωπος στην αμπελουργία και την οινοποίηση

Ο Ηλίας Ζαχαριάς αμπελουργός και γεωπόνος, αποφοίτησε από τη Γεωπονική σχολή Αθηνών, με σκοπό να αφιερωθεί στο αμπέλι. Στα φυτώρια αμπέλου που διατηρούσε, καλλιέργησε γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου. Αφιερώθηκε στο μοναδικό Αγιωργίτικο, στην καθιέρωση και στην εξέλιξη της σημαντικότερης ερυθρής Ελληνικής ποικιλίας σε Ελλάδα και εξωτερικό και επιδόθηκε με επιμονή στη διάσωση και αναβίωση της αρχαιοελληνικής ποικιλίας Σκλάβα. Πειραματίστηκε με τη Λακωνική Κυδωνίτσα και τη Μαυροδάφνη και εισήγαγε πρώτος τις διεθνείς ποικιλίες στη Νεμέα.

Ηλίας Ζαχαριάς